Din zonă

Peste 200 de tone de deșeuri au fost colectate în 2022 de pe marginea drumurilor județene

0
Plastic bottles were put on the roadside at the garden park by someone. Waste and pollution. Save environmental concept

Peste 200 de tone de deşeuri au fost strânse, în anul 2022, de pe marginea drumurilor judeţene şi din refugiile mijloacelor de transport în comun din Bihor, a transmis Consiliul Judeţean (CJ) printr-un comunicat de presă.

„În urma sortării celor 201,6 tone de deşeuri strânse din aceste zone, a rezultat o cantitate de 188,3 tone de deşeuri reciclabile şi 13,3 tone de deşeuri reziduale. Printre deşeurile reciclabile se numără ambalajele de sticlă, ambalajele de PET, plastice, ambalajele de aluminiu, hârtie şi carton.” se arată în comunicatul CJ Bihor.
Cele mai mari cantităţi de deşeuri, de peste 28 de tone/lună, au fost ridicate în februarie, martie şi septembrie.

Aceste activităţi de salubrizare se desfăşoară pe baza unui protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Bihor şi firma BENE Internaţional, aprobat prin Hotărârea 224 din 16 septembrie 2021. În 2021, din octombrie până la finalul anului, cantitatea totală de deşeuri colectată de pe marginea drumurilor judeţene şi din refugiile mijloacelor de transport în comun a fost de 62,5 tone.

Firma colectează, transportă, sortează şi valorifică/neutralizează deşeurile cu titlu gratuit. În cazul deşeurilor reziduale, contravaloarea depozitării este achitată de către Consiliul Judeţean Bihor.

Protocolul vizează şi zonele de picnic şi cele turistice aflate pe domeniul public sau privat al judeţului Bihor.

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *