Internațional

Ajutor pentru Ucraina (și) de la Salonta

0

Un autocamion cu alimente şi îmbrăcăminte a plecat în data de 15 aprilie, din Bihor spre Halmeu cu destinaţia regiunea Transcarpatia, Ucraina.

Acest nou transport conţinea bunuri alimentare neperisabile şi îmbrăcăminte colectate de 12 primării de la bihoreni, în urma apelului pentru sprijinul cetăţenilor ucraineni lansat de prefectul Dumitru Ţiplea.

Demersul umanitar a fost operaţionalizat în 6 zile de la solicitarea preşedintelui Administraţiei de Stat a regiunii Transcarpatia, Oleksandr Bilak, transmisă Instituţiei Prefectului Judeţul Bihor de către consulul României din Solotvino – Ucraina, Florin Pârvu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a centralizat, colectat şi livrat din teritoriu la depozitul central din Oradea bunurile, care au fost sortate înainte de încărcare de către pompierii militari. Alimentele neperisabile şi îmbrăcămintea au fost donate de către cetăţeni din unităţile administrativ-teritoriale Aştileu, Biharia, Bratca, Curăţele, Husasău de Tinca, Pietroasa, Răbăgani, Salonta, Sâmbăta, Sântandrei, Ştei şi Tileagd. Transportul pe ruta Oradea – Halmeu a fost asigurat gratuit de firma Aurel & Dorina Trans SRL şi a fost însoţit de reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor.

 

La Halmeu bunurile au fost preluate de către autorităţile ucrainene, pentru a fi distribuite în regiunea Transcarpatia şi alte regiuni ale Ucrainei în funcţie de urgenţa nevoilor acestora. Precizăm că regiunea Transcapatia are o frontieră de 200 km cu ţara noastră, reprezentând în fapt o mare parte din graniţa de nord a României cu Ucraina.

„Trebuie să mulţumesc bihorenilor pentru generozitate şi primăriilor de la nivelul judeţului pentru implicare, datorită lor am reuşit ca în şase zile să răspundem pozitiv la solicitarea domnului consul al României din Solotvino. Felicit ISU Crişana pentru dedicarea cu care îşi face datoria, cu atât mai mult cu cât astăzi pompierii sunt voluntari în afara orelor de program. De asemenea, aduc mulţumiri companiei Aurel&Dorina Trans, care de fiecare dată răspunde pozitiv solicitărilor umanitare,” a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

Menţionăm că de la începutul agresiunii ruse în Ucraina, în urma apelului prefectului Dumitru Ţiplea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a colectat de la primăriile de la nivelul judeţului cca 50 de tone de bunuri donate de cetăţeni. Reamintim că persoanele care doresc să ofere sprijin pot apela în continuare la primăriile pe raza cărora au domiciliul sau la unul din cele patru numere Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Bihor: 0259 412 129; 0259 467 909; 0734 223127 şi 0734 223 125.

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *