Din zonă

Elevi și preșcolari, instruiți de pompierii bihoreni

0
Sursă foto: ISU Crișana Bihor

Peste 400 de copii din Oradea, elevi și preșcolari, au fost instruiți de pompierii bihoreni în scopul formării unei atitudini preventive și al unui comportament care le-ar putea salva viața în cazul declanșării anumitor tipuri de riscuri.

Astfel, 355 de elevi și 50 de preșcolari au fost învățați de pompieri cum să prevină incendiile și cum trebuie să acționeze în cazul izbucnirii acestora, ce trebuie să facă în timpul și după producerea unui cutremur și cum să utilizeze corect Sistemul Unic de Urgență 112, transmite ISU Crișana Bihor.

De asemenea, pompierii militari au organizat pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal, sesiuni teoretice și practice de pregătire în domeniul acordării primului ajutor, prezentându-le și apoi exersând împreună, manevra Heimlich, poziția laterală de siguranță și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară.

Totodată, copiilor și cadrelor didactice le-au fost prezentate Campaniile de informare și educație preventivă a populației: „Siguranța NU e un joc de noroc!”, „R.I.S.C.” „Mai bine previi, decât să nu fii!”, „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!” și „Nu tremur la Cutremur”, pompierii distribuindu-le în acest sens, flyere, broșuri și pliante cu recomandări specifice, aferente temelor abordate.

Activitățile de instruire a elevilor și preșcolarilor din întreg județul vor fi reluate după vacanță, mai informează ISU Crișana Bihor.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *