Din zonăEditorial

Maia, la pas prin Bihor

0

Zilele acestea o știre a ținut fruntea mediei din vestul țării: Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit în vizită în Bihor. La Oradea mai exact. Ea a ajuns cu un simplu zbor de linie pe Aeroportul Internațional Oradea și a plecat duminică seara spre Chișinău.

Deși a fost o vizită privată, Maia Sandu a beneficiat de protecția SPP. În orele cât a stat în Bihor aceasta a vizitat centrul istoric al Oradei, de care s-a arătat extrem de încântată și a făcut o vizită la Primăria Oradea, unde a fost așteptată de primarul Florin Birta și de Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor, totodată.

Deși Patriarhia Română sărbătorește Nașterea Domnului pe rit nou, la 25 decembrie, Mitropolia Basarabiei nu a adoptat calendarul îndreptat și prăznuiește Nașterea Domnului chiar pe 7 ianuarie, după stilul vechi. Nu poate fi deloc întâmplător faptul că, de sărbătoarea Crăciunului, președintele părăsește Moldova pentru a se întâlni cu Ilie Bolojan. De altfel, despre această vizită vom mai auzi mult de acum încolo…

 

Sursa foto: Facebook/ Facebook/Florin Birta

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *