Din zonă

Se va realiza un nou pasaj suprateran la ieșirea din Oșorhei spre Cluj-Napoca

0

Se va realiza un nou pasaj suprateran la ieșirea din localitatea Oșorhei spre Cluj-Napoca, a anunțat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, într-o conferință de presă.
Noul pasaj va fi construit peste girația existentă la intersecția cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oșorhei și DN 1.

„Pentru a reduce numărul de accidente în această zonă, pentru a asigura fluența circulației, am gândit un pasaj suprateran care urmează să fie executat din primăvara anului viitor, peste sensul giratoriu, de-a lungul drumului național DN1. Actuala girație rămâne, pentru a permite virajele în celelalte direcții, iar pentru fluidizarea circulației de pe Centura Oșorhei va fi o bretea rutieră cu viraj dreapta care va evita girația și pasajul, înspre Cluj”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții „Amenajare intersecție denivelată aferentă DJ767J (cu posibilitate de modificare în DN1) în localitatea Oșorhei, județul Bihor” este de 8.015.780,96 euro, fără TVA. În studiul de fezabilitate sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare, o lună pentru obținerea autorizației de construire și 8 luni pentru execuția lucrărilor. Conform aceluiasi studiu, pasajul va avea o lungime totală de 402 metri și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație.

„Noi ne propunem să organizăm procedura de licitație în luna august, anul acesta, să semnăm spre finalul anului un contract de proiectare și execuție, iar din primăvara anului viitor să începem lucrările”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor.

Prin proiectele de infrastructură derulate, Consiliul Județean Bihor dorește realizarea unei fluențe mai bună a circulației și scurtarea timpilor de deplasare în cea mai aglomerată zonă a județului Bihor, pe DN1.

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *