Din zonăEveniment

Spectacol în amintirea artistei Florica Duma, susținut de Ansamblul folcloric Bihorul

0

Ansamblul folcloric „Bihorul” va susţine un spectacol omagial comemorativ dedicat solistei de muzică populară Florica Duma, la cinci ani de la moartea acesteia. Evenimentul va avea loc în data de 23 ianuarie, la Teatrul „Regina Maria” din Oradea.
Biletele s-au pus în vânzare începând de marţi, 10 ianuarie, la agenţia de bilete a Teatrului Regina Maria Oradea.

Spectacolul va cuprinde momente vocale solistice şi de grup, intercalate cu şapte suite de dansuri româneşti din diferite zone folclorice ale ţării. După un moment de reculegere, grupul vocal va cânta, în amintirea Floricăi Duma, trei piese ale interpretei.
Soliştii vocali care vor evolua pe scenă sunt: Romina Suciu, Vlad Ştef, Ioana Urs, Remus Bondar, Corina Szatmari, Voichiţa Mihoc, Familia Zbiciu. Director şi maestru coregraf este Ioan Silaghi. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra Rapsodia din Arad, dirijată de profesorul Vasile Rus, iar Radu Moş este cel care va prezenta spectacolul.
Evenimentul va fi transmis si pe postul de televiziune „Hora TV”.

Florica Duma s-a născut în 9 decembrie 1946, în Cărănzel, judeţul Bihor. A fost atrasă de mică de muzica populară, începând să cânte de la doar 9 ani, iar la vârsta de 12 ani obţinea primul ei premiu în cadrul unui concurs organizat la Ştei.
A participat la multe turnee în ţară şi în străinătate alături de ansamblurile artistice de amatori din Bihor, având şi o mulţime de concerte pe scenele din România. Primul disc l-a lansat în 1970, la vârsta de 24 de ani, după care au urmat alte cinci discuri înregistrate la Electrecord. A interpretat zeci de melodii populare autentice, multe dintre acestea culese chiar de artistă. S-a spus despre ea că „a transformat chiuitul în artă”.
S-a stins din viaţă în 9 mai 2017, la vârsta de 71 de ani.

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *