Din oraș

Trafic de țigări în Salonta

0

Cinci persoane din Salonta, patru bănuite că ar fi deținut și transportat ilegal peste 729.000 de țigarete nemarcate, și o alta, bănuită de mărturie mincinoasă în același caz, au fost propuse spre a fi trimise în judecată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, cei patru, cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, ar fi organizat și efectuat cinci transporturi, care conțineau în total 729.140 de țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, provenite dintr-o țară din afara spațiului Uniunii Europene. Totodată, cea de-a cincea persoană este bănuită că, în cursul anului 2022, pe parcursul cercetărilor, ar fi făcut declarații mincinoase cu ocazia audierilor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 610.459 de lei. În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor cercetate în această cauză, în valoare de aproximativ 3,4 milioane de lei. Totodată, a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, o autoutilitară, folosită pentru transportarea țigaretelor nemarcate, bărbatul de 37 de ani fiind surprins în flagrant delict, în timp ce transporta cu aceasta 279.200 de țigarete marcate necorespunzător.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Oradea au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, cu propunere de trimitere în judecată.

salontaonline

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *